Родословно дърво на коледните подаръци - идеи за всеки член на семейството

Спокойно може да кажем, че през 2020 г. се случиха много неща и точно затова се научихме на следното: животът ни има нужда от емоции, не от вещи. На човеците ни трябват взаимност, смях, одухотворени моменти, топлина в душите ни и нестихващо вдъхновение, трябва ни ЖИВОТ. И тъй като семейството стои пред всичко, тази Коледа е време да зарадваме всеки с нещо различно, за да е лично! В следващите редове ще ви представим родословното дърво с подбрани коледни подаръци от Gift Come True, за да изберете по нещо индивиуално и запомнящо се за всеки член от семейството. 

Любимо хоби за баба 

Стара неписана традиция е бабите да пият чай, докато си шушукат това - онова с приятелка. Да, това не се случва само в Англия. В Япония, например, съществува цяла чайна церемония, наречена 茶道 (в превод “пътят на чая”). Това е начин за приготвяне и пиене на зелен чай, обикновено в традиционна чайна с татами. Освен простото сервиране, една от основните цели е гостите да се насладят на гостоприемството на домакина в атмосфера, различна от бързите темпове на ежедневието. Сигурно вече припознавате баба си в тези редове. Разликата е, че при нас не е от значение в каква чаша пием, а дали чаят е хубав и най-вече с каква компания е споделен. Затова подарете ѝ дегустация на 3 вида японски чай за двама, в която ще опита и научи много интересни факти за една от най-древните напитки в света. Заедно с приятелка, от детските години…на баба ти. :-)

Ако пък баба ви е пътешественик по душа, подарете ѝ точно това: приключение до далечна страна с кулинарен курс по някоя чуждестранна кухня. Италия, Мексико, Великобритания… само на една вилица разстояние. Все пак кулинарията е много повече от това да сготвите нещо, за да заситите глада. Това е любов към натуралното, вълнуващо и експериментаторско приключение, много култури в една или повече чинии. А и нека бъдем честни - време е да върнете жеста на баба ви за всички научени рецепти.

Личен подарък за дядо

Колко ли е бил различен света, когато дядо ви е бил малко дете или тийнейджър! Може да му припомните това с оригинален брой на списание National Geographic или Playboy от годината и месеца на раждането му. Върнете го назад във времето със стила и класата на добрите стари издания, защото в крайна сметка декември е месецът за припомняне на хубавите моменти от живота.

Нещо за душата на татко 

Редовна практика е на мъже да се търси практичен подарък, който да му влезе задължително в употреба. Това всъщност е една голяма заблуда. На главата в семейството не му трябва нищо повече от нещо за душата, подарено от най-близкия му човек. Тази година заложете на класически подарък за мъж - професионална дегустация на уиски с пура. Поканете го в клуба на джентълмените, за да усети вкусовете на едни от най-награждаваните уискита от Япония до Америка. А и вие може да отидете с него, защото офертата важи за двама - все пак, неписано правило е, че уиски се пие винаги в компания. За да отидете подготвени, прочетете предварително как се пие уиски в пет стъпки в един от предишните ни блог постове. 

Подарък за сърцето на мама 

Подарък за сърцето на мама… Тези думи може да ги приемате абсолютно буквално, защото следващото ни предложение е именно свързано с вино. Както знаете, червеното вино помага за сърцето, защото е богато на много антиоксиданти. Дори може да кажем, че този подарък е здравословен. Не случайно древногръцкият поет Алкей (VII – VI в.пр.е.) е казалIn vino veritas - Във виното е истината. Съществуват много тълкувания за поговорката, но красотата на лириката не се ли крие в свободата на интерпретациите? 

Няма да крием, че подаръците с вино са ни едни от любимите и неслучайно имаме изобилие от избор точно в тази категория - шестстепенна дегустация на вино за двама, персонализирана бутилка вино за любим човек, workshop за направа на вино (за 10 човека), вино и рози в кутия… каквото и да изберете, няма да сбъркате. 

Красота в кутия за най-красивата сестра

Огледалце, огледалце на стената, кажи ми коя е най-красива на Земята? Сестрата.

Джаки Кенеди, бившата първа дама на САЩ, е казала: “Преди всичко аз на първо място съм жена.” А една жена трябва да се чувства красива. Ако искате да изберете дреха или моден аксесоар, рискувате да сгрешите, но кажете ни коя сестра би отказала бюти процедура? Избери СПА ритуал за капризни кралици или Facial СПА терапия за дами. С терапията за лице сестра ви ще се порадва на антистрес масаж с хайвер за енергия и сияйна кожа, ще се наслади на антиоксидантна сесия с чист кислород и ще се поглези с водно дермабразио - иновативна система за изглаждане и подмладяване на кожата. От друга страна, със СПА ритуала пък ще се погрижат за цялото ѝ тяло първо с терапия за лице с невен и колаген, после с педикюр с UV гел лак и ще завършите с релаксиращ масаж на цели крака и точков масаж на ходилата. 

Подарявайки ѝ такъв жест, вие давате няколко неща в една кутия: ритуал за красота, но и време, в което тя да се почувства „най-красивата на света“.

Висока доза адреналин за брат ти 

Ако брат ви обича екстремните преживявания и редовно търси начини как да вдига нивата си на адреналин, имаме добра новина - в платформата ни със сигурност ще му харесате нещичко. Не е нужно да се чудите какво харесва, защото сега е моментът да опита нещо ново - приключение по въздух, вода или земя.

Може да скочи с бънджи от балон в небето над Белоградчишките скали, да погледа планини и езера от високо с парапланер или делтапланер, а защо не и да пилотира истински самолет. По Коледа се случват чудеса, а вие може да сбъднете едно от тях. 

Приключение 3 метра под морското равнище също е смислен коледен подарък, защото нека си го кажем направо: мине ли Коледа всеки започва да брои дните до лятото. Валидността на нашите ваучери е цяла 1 година, за да подарите водно приключение сега, а да се изживее през по-топлите месеци. Чудесен избор, например, е урок по гмуркане и комуникация с риби в залива на Созопол, водни ски на язовир Батак или каяк програма в Гърция

Ако пък брат ви се чувства най-силен на земните спортове, то той ще се зарадва на екшън приключение като офроуд разходка с бъги или ден за картинг и пейнтбол

Сладко приключение за детето 

Един от най-трудните подаръци е този за малките пакостници. Те се радват на малко неща, но когато уцелите какво харесват, емоциите им са наистина искрени. Запитайте се какво обича вашето дете. Ние знам отговора: шоколад! Не е клише, а класика. За да се отличите от обикновения шоколад, който се продава в магазина - вземете еднометров шоколад или дегустация на половин килограм сладолед. За минути приказката за шоколадовата фабрика на Чарли може да оживее и да се превърне в приказката на вашето дете.

БОНУС предложение: идеи за споделени семейни подаръци за по-малък бюджет 

2020 година беше трудна за мнозина от нас и затова ви предлагаме малък трик за по-бюджетни подаръци: изберете такъв, който може да се сподели с повече от един човек и би бил също толкова (или дори повече) значим. В крайна сметка, семейните празници са именно за споделяне, а подарявайки приключение за повече хора, вие предоставяте още един повод за повече време заедно. 

Професионална семейна фотосесия като едно време 

Чудили ли сте се каква е била преди фотографията, когато са съществували единствено черно-бели снимки. Тогава вашите роднини не са имали цветни кадри, но днес и вие заедно с тях може да се почувствате ретро. Вземете професионална черно-бяла фотосесия с над 40 годишен фотоапарат Rolleiflex, а лентата ще бъде ръчно проявена и сканирана. 

СПА бягство за цялото семейство

Най-ценният ресурс за всеки е неговото време. Затова защо не тази година да предпочетете да подарите едно голямо семейно (СПА) приключение?! Вместо да сложете под елхата някоя вещ в торбичка, може да прекарате няколко дни с най-близките за хора, релаксирайки в сауната. На такъв подарък ще се радват както големите, така и малките… А създадените моменти - те ще останат поне за няколко години напред. 

Рисуване с вино за четирима

Всеки, който споделя общо хоби с някого, знае колко е приятно чувството да има с кого да обменя идеи, знания и вдъхновение. Ако това, например, е рисуването и любовта ви към виното, запишете се на групово рисуване с вино. Не е нужно да сте професионалисти, защото с достатъчно количество вино и насоки от майстор-художник ние вярваме, че всеки може да рисува. А за всички индивидуалисти в бранша - никога не е късно да поканите роднина и да преоткриете заедно самите себе си. 

Голямо предимство е, че в променящото се ежедневие като днешното може да закупите коледни подаръци само с един клик, без да излизате от дома. Добавете персонализирано послание за допълнителна нотка нежност, за да превърнете изживяването в още по-личен дар.

Завършваме родословното дърво за коледни подаръци на Gift Come True с вярата, че на тези, които си имат всичко, им подаряваме мечти, сбъдваме желания и споделяме щастието заедно с тях. Защото по Коледа се случват чудеса, които ние самите превръщаме в реалност. 

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват