Издути от вятъра платна, лукс и романтика или адреналин от скоростта. За всекиго по нещо.

Сезон 2. Глава трета

В поредицата морски приключения, след водолазите и хората с каяците ще ви разкажем за тръпката да имаш/управляваш яхта или просто да се наслаждаваш на вятъра и вълните.

Димитър Георгиев

“Когато се понеса по вълните и вятърът надуе платната в миг сякаш изчезват всички проблеми, породени от динамичния живот в големия град.” ни сподели Димитър, който плава с ветроходен катамаран Hobie Cat 18 – състезателен клас на язовир Искър. Ето какво още ни разказа Митко за страстта си към плаването.

Още от малък, заставайки на морския бряг, вперил поглед в хоризонта, наблюдавах със захлас преминаващите рибарски лодки, всяка поела в неизвестна за мен посока и големите кораби, прокрадващи се далеч в необятната морска шир. Яхти с шарени платна стремглаво се надпреварваха с вятъра, а рибарските кораби, прибиращи се към пристанището, бяха съпровождани от ято гларуси. Представях си как и аз съм някъде там в морето зад щурвала на някоя лодка.

Gift Come True - Димитър Георгиев

Помня първите си плавания с един самоделен катамаран, с който кръстосвахме залива на Черноморец. Макар и твърде бавен, но с червени платна, гордо се поклащаше по вълните. Следващото лято вече с по-добър катамаран преплавахме разстоянието от Слънчев бряг до къмпинг „Градина” и обратно. Почувствах вятъра в платната. Харесва ми безвремието – около теб синя вода, слънцето блещука по вълните, някъде в далечината се вижда брега. Носиш се с вятъра, наслаждаваш се на спокойствието и тишината! Абе, много е хубаво на морето! След време имах щастието да се кача и на по-голяма ветроходна яхта, да обикалям нови места. Да плавам в различни морета, откривайки за мен нови заливи и острови по курса на известни мореплаватели, задвижван може би от същия вятър, същия устрем за нови морета и океани. Като се замисля за всичко това, сърцето ми трепва, усещам вятъра в косите, очите ми търсят морската шир, чувам плискането на вълните. Това може би е магията, която ме привлича постоянно към морето.

 

Данаил Добрев

Gift Come True - Данаил Добрев “Има три вида хора &mdash живи, мъртви и такива, които пътуват по море.” Анахарзис

Данаил от години се занимава с яхтен туризъм. Вижте какво ни сподели той:

Всеки човек трябва сам да намери смисъла на своето съществуване и щастие. Стигнах до извода, че щастието не е в парите, заради които хората отиват да работят в чужбина. Щастието не е в привидно уредения и спокоен живот в чуждите страни, където лесно губим своята идентичност. Считам, че на първо място щастието е в здравото и сплотено семейство. Имайки го, човек е спокоен да твори и да се развива. На второ място всеки трябва да намери онова нещо в живота, което го влече, изпълва и му носи удовлетворение и наслада.

На 38 години си купих първата лодка и влязох сам в морето. Чувството беше неуписуемо. Разбрах, че съм намерил себе си и хобито на моя живот. Всичко след това се нареди от само себе си. Купих първата си ветроходна яхта и част от дейността на фирмата се пренасочи към яхтен туризъм. Оттогава до сега морето ме изпълва с живот и ме зарежда с положителна енергия. Работейки като шкипер на яхтата, достигнах мечтата на много хора да свържат работата с удоволствието.

Gift Come True - Данаил Добрев

На нашите бъдещи клиенти мога да кажа следното: романтично, вълнуващо, луксозно, комфортно - това са само част от думите, с които може да се опише плаването с яхта. Очакваме ви!

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват