Всички са на море – ние не! И пак ни е хубаво – с 10 топ преживявания за горещите летни дни.

Gift Come True - July Blog Post

И какво като всички са на море, а ние не? Пак може да е хубаво. Дори да ти се налага да прекараш летните дни в града вместо на плажа, със сигурност все ти се намира някой свободен ден/час, който може и да не е достатъчен да отскочиш до морето, но пък е предостатъчен за някое друго готино преживяване или кратко пътуване. Така че, ако и ти като нас споделяш злощастната съдба да се намираш твърде далеч от морето в този момент, пишем това, за да ти покажем, че всъщност има още много други неща, които можеш да правиш. Ето някои идеи за неморски, но пък наистина страхотни летни дни!

Започваме с нещо вълнуващо и нестандартно, в което едва ли някога си се впускал – тайното пътуване! Неговата идея е да те отведе на място, което не очакваш и което до последно пазим в тайна. Предварително ще получиш писма с упътвания и необходима информация, но няма да знаеш къде отиваш, преди реално да стигнеш там. Издаваме само малко: ще те отведем на интригуваща и различна локация, където vintage културата и дивата природа се сливат в едно, за да отворят пред теб истинска съкровищница на изкуството и архитектурата, на невероятни гледки към непокътнатата природа и издигащите се наоколо планини… къде е това? Ела с нас, за да ти покажем. А след това…молим за твоята дискретност – не отнемай от тайната магия на тези след теб.

Оставаме на чист въздух в планината, отново заобиколени от много красота – този път на Деветашкото плато и Крушунските водопади. След приятно изморителния преход, се спираме да си отдъхнем в къщата на Онгъл, където селският уют и романтика витаят във въздуха, храната е чиста и вкусна - като от градината на баба и дядо, а интересните занимания са много… тук можем да стреляме с лък, да отидем на номадска езда с каракачански коне, да изработваме грънчарски съдове или просто да се отдадем на спокойствие край открития басейн сред зеленината наоколо.

А сега тръгваме на обиколка на приказния каньон на р. Вит – приключение сред пещери и дива природа, преживяване, с което ще те предизвикаме да скочиш в 6-метров вир от 10-метрова скала… ще се осмелиш ли? Ако тази мисъл предизвиква в теб повече ужас, отколкото вълнение, то веднага те потапяме в един безгрижен летен ден с пикник за двама сред безкрайните лозя на вила Юстина. Той ще ти поднесе тристепенно меню и дегустация на най-доброто вино, пренасяйки те някъде в далечна Тоскана…

Отново обръщаме романтиката в приключение! Отиваме в покрайнините на старопрестолния Велико Търново и Арбанаси за офроуд разходка с ATV! Постоянната смяна на скорости ще те държи нащрек през цялото време, а планинският маршрут ще ти подари незабравими панорамни гледки. На такива ще можеш да се насладиш и с полета с моторен парапланер – този път от птичи поглед. Той ще те издигне в небето над друго легендарно място – Долината на розите в Казанлък, давайки ти възможността да усетиш нейната магия и ухание отвисоко.

И понеже през лятото няма нищо по-хубаво от разхладата край водата, няма как да подминем точно тези преживявания. Отвеждаме те там, където няма вълни и водата е гладка, бризът шумоли в тръстиките, а на брега са акостирали водни птици… разходката с каяк или падъл борд по река Караагач или Велека ще ти даде възможност да се насладиш на спокойни води и крайбрежна зеленина с богата фауна. А ето и нещо с много емоции и шанс за истинско парти във водата, споделено с всички твои приятели: разходка с луксозна моторна лодка в яз. Искър, която ще те преведе из красивата природа на язовира, палатковите лагери и Шипоченския залив – защитен резерват с диви коне, сърни и мечки.

Ако пък изобщо нямаш възможността да излезеш от града, пак можеш да се насладиш на сладко-ледения вкус на лятото с тази джелато дегустация за двама в самото сърце на София. Там ще можеш да опиташ цели 10 вида джелато, а тези, които най-много ти харесат, ще отнесеш в половин килограм у дома! Или пък се отбий във Vienna Café & Restaurant за блажена разхлада със студена бира в горещите дни – дегустация на специална селекция бири и традиционни специалитети в атмосфера, пресъздаваща стара виенска гара.

Нека да е лято! А лятото не е същото без коктейли – и може да не са на плажа, а в най-якия бар в София, Public – където знаменитият мастер Драго ще те научи как да ги „въртиш“ с вкус и настроение. Кой каза, че лятото не може да е готино и без море?

Обратно към блога

1 коментар

За мен беше удоволствие да ползвам услугите на Вашата фирма и да комуникирам с Вас – любезно отношение, точна информация, коректно обслужване!

Даниела Тончева

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват