"Това лято искам да се науча да…“ Вдъхновяваме те с 20 курс-преживявания за приятни емоции и полезни умения

Лятото е сезонът на забавленията, готините преживявания, хобитата, на това да се хвърляш в нови и вълнуващи неща, без да му мислиш много. Ентусиазмът, доброто настроение и лекотата, които усещаме през това време, правят всичко някак по-лесно. Затова сега е идеалният момент да опиташ нещо различно и да се предизвикаш! Може би има нещо, което винаги си искал да направиш, но все отлагаш. Може би вече притежаваш умение, което ти се ще да развиеш още малко. Или пък има друго, което никога не ти е хрумвало, че ще направиш, но сега внезапно ти се иска да се пробваш! Каквото и да е – давай! Впусни се в едно готино курс-преживяване, в което освен много да се забавляваш, ще научиш нови неща и ще се запознаеш с яки хора, споделящи твоите интереси! Ето някои предложения от нас. 

Започваме с едно умение, което на никого не е излишно – готвенето. Без значение дали си начинаещ в кухнята или вече напреднал кулинар, готварските курсове винаги имат с какво да те изненадат и да ти разкрият тънкости, които не си подозирал. Все пак - учиш се от най-добрите! Направи перфектния бургер, овладей тънкостите на класическите френски макарони и пандишпанови десерти, пренеси се в слънчева Куба с класа по кубински street food, запознай се с уникално вкусната японска кухня и „петте правила“, на които се основава… Или пък се вдъхнови от останалите ни преживявания в света на кулинарията тук

August Blogpost Culinary CourseИ нека все пак не забравяме, че е лято и именно сега е моментът за всички курсове и уроци, свързани с водата. Предлагаме ти едно истинско морско приключение – уроци по избран от теб воден спорт като сърф, каяк, ветроходство или падъл борд, съчетани с две нощувки в къмпинг „Нестинарка“. Едва ли има по-добър начин да завършиш лятото си! Ако пък тепърва ти предстои да заминеш на лятната си почивка, предизвикваме те да се гмурнеш в дълбокото с един урок по дайвинг в Созопол. А за всички, които вече добре познават подводния свят и искат да се издигнат до ниво „професионалист“, ето възможност: програмата SSI Open Water Diver – курс за сертифициране на водолази и придобиване на световно признат сертификат. Не чакай чак до следващото лято, за да случиш всичко това! 

От морското дъно правим рязък преход, пренасяйки се директно на музикалната сцена! Не е необходимо непременно да имаш някакъв забележителен талант или амбицията да станеш звезда, за да се научиш да пееш или свириш на музикален инструмент. Музиката е за всички! Затова давай смело напред с индивидуалните уроци по пеене или пък свирене на пиано, китара, барабани и дори автентична българска гайда. Подари си удоволствието да се пренесеш от другата страна (дори за малко) на великото музикално изкуство! 

Оставаме в ритъма на музиката… танцувайки! Освен че раздвижват тялото, танците предоставят и едно прекрасно разтоварване за ума. Това, което ти предлагаме, е пакет уроци по танци по твой избор в най-големия танцов комплекс в България, чиито учители са познати с участието си в редица телевизионни предавания! А за да подобриш силата и издръжливостта си, както и да почувстваш още повече гъвкавостта и грацията на тялото си, потопи се в магията, наречена pole dance!  

Купонът продължава! На танците подхождат шумната компания и добрите коктейли. Затова те отвеждаме на един професионален курс за коктейли за приятели, където забавлението не стихва, а известният мастър Драго ще ви научи да приготвяте и миксирате различни коктейли и да експериментирате с нови вкусове! Ако пък си любител на виното, даваме ти възможността да се превърнеш в енолог за един ден и да създадеш свой собствен купаж, който след това ти собственоръчно ще бутилираш, затапиш и поставиш етикет!  А най-хубавото е, че можеш да споделиш преживяването с до 10 свои приятели.

И накрая, ето няколко идеи за по-„уединени“ курс-преживявания, които освен ново умение, ще ти подарят и много лекота и спокойствие. С индивидуалните уроци по езда те потапяме в красивата природа и уют на ранчо „Ел Пасо“, само на 30 км. от София, където конят не е просто животно, а семейство. Не по-малко релаксиращо е и рисуването, което ще те вдъхнови да твориш и ще ти позволи да изразиш себе си по нов начин. 

А има ли нещо по-приятно и успокояващо от аромата на кафе? Едва ли – особено, ако си наистина голям любител. Отвеждаме те в първата бутикова кафе фабрика в България, където в продължение на цял един ден не само ще се наслаждаваш на неговия аромат, но и ще получиш изключително изчерпателни познания за направата на различни видове кафе, методи, техники… и още. Преживяване за истински ценители!

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват