Екстремното – ужасно забавно или просто ужасяващо?

Хора всякакви. За някои екстремните преживявания са истинско забавление, а за други - пълен кошмар. Вероятно защото високият адреналин не е за всеки. Но пък щом последният е част от физиологията ни, защо да не се възползваме от емоциите, които ще ни донесе? Освен тях, остават и спомени, и то вълнуващи. Можем само благородно да завиждаме на тези, за които екстремното е фън. Те, или вече са изконсумирали своята порция екстремни забавления, или тепърва им предстои да откриват нови хоризонти на този тип преживявания. Без страх. Без паника. Без колебание. Но какво остава за останалите от типа „искам, но не ми стиска“? Споко, ние от Gift Come True вярваме, че екстремното има много измерения, затова при нас може да намерите всевъзможни изживявания, с различна степен на адреналин. За да задоволим всички нужди и вкусове. И да те провокираме. Готов ли си?

Високо, високо…

моторен делтапланер

Започваме от върха или по-точно от небето. Буквално. За тези, които преживяванията на земята не ги устройват и често поглеждат нагоре, с желанието за малко „въздушни“ емоции. Как ти звучи да си пилот на самолет? Без майтап. Политаш, управляваш, кефиш се и накрая кацаш. Звучи просто, но емоцията от преживяването е уоу! Ако вече си пробвал самолет, имаме и един по-„кабрио“ вариант за теб – моторен парапланер. Е, с него вече си като птица. Дори можеш да вдишаш адреналина, докато се рееш из облаците. Ако търсиш по-вертикално усещане, тип „спускащо се надолу виенско колело“, но умножено по 10, тогава за теб е скокът с парашут. Можеш да скочиш и без, но с бънджи - един по-премерено екстремен избор на преживяване.

Планински тръпки

каньонинг по река струма

Приземяваме се. Почти. За един вълнуващ каньонинг - ще преминаваш през водопади, водни пързалки, ще скачате във водни чаши - и така докато преминете през целия каньон! Ако не те е страх да се понамокриш още повече, рафтингът по бързите води на р. Струма в Кресненското дефиле е едно доста освежаващо и носещо адреналин приключение. Друг начин да усетиш струмските вълни отблизо е каякингът, за който терминът „разходка с лодка“ не върви. Доста по-екстремно и готино е. Пробвай и ще разбереш. Ами „когато сняг забръска“... що ще правиш? Е, как какво – зимни емоции с разходки около Рилските езера и цяла Рила и Пирин. С моторна шейна, която ще задоволи жаждата ти за свобода и красота.

На педал

ендуро приключение

Екстремно по земя може да е не само в планината или реката. Бързите скорости са също толкова конкурентни по адреналин. Ако във вените ти тече бензин, а не кръв, и ускорението те зарежда на макс, тогава трябва да опиташ Lotus Elise – легендарна марка английски спортни автомобили, създадени да доставят върховно изживяване зад волана. Стиска ли ти да им запалиш гумите? Друг адреналин на гуми, обаче на две, е ендуро приключението за смели натури, с което можеш да тестваш своите умения и издръжливост с най-новите модели мотори и най-екстремните тракове.

Sort-of-екстремно

офф роуд приключение с ATV

Помислили сме и за по-неекстремните, жадни за по-екстремни моменти. Все отнякъде трябва да се започне, нали? Планински вело-поход по различни маршрути и невероятни гледки в Рила, Пирин и Родопите, за да можеш да се насладиш на дивата природа. Ако пък не ти се въртят педали, може да опознаеш пиринската красота с конен преход по живописни пътеки. Оф-роуд сафарито също е приключение, което ще ти донесе планински емоции, подсилени с доза адреналин. Готин вариант е и бръмченето с АТВ по променящ се терен. Освен че носи емоции на колела, подарява и красиви гледки. В движение.

Убийствен пъзел

Приключение в ескейп стая

Понякога адреналинът стои затворен… в стая. От която трябва да се измъкнеш. Без да умреш. Е, наужким, де. И да знаеш, направиш ли крачка в Escape Room-а, няма връщане назад. И часовника започва да тиктака… Трябва да преодолееш напрежението и страха, за да се измъкнеш. Мрачните емоции са гарантирани. Тръпката – също. Ако ти харесва да бъдеш провокиран интелектуално и логически, едно VR преживяване също ще накара кръвта ти да заври – ставаш кибер детектив, за да проникнеш в съзнанието на сериен убиец. Или пък ще разследваш престъпление, от което ще ти настръхне косата. Адреналин и страх в едно. Предизвикай себе си…. ако смееш.

Няма значение, дали сте от повече или по-малко екстремните личности. Нашият консиерж, Петя, е винаги насреща, за да ви напътства ви избора. Може да се свържете с нея за въпроси и резервации ТУК.

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват