Слънчевият тен, който разказва истории

група приятели

„Бели, бели, слънце не видели.“

С това мото кандидат-отпускарите стягат куфарите за нови приключения. Тръгнали на лов за слънце, всички се снабдяват с подходящото снаряжение. То далеч не се ограничава само до бански и джапанки или удобна екипировка и обратен билет, а включва и задължителните слънцезащитни мазила.

От 20-те години на миналия век, когато Коко Шанел създава и налага разбирането ни за мода, до днес приятният летен загар все си седи актуален тренд.

Нищо не може да каже на хората около вас как сте прекарали деня или седмицата си по-бързо от отличителния тен. Той има силата да ги направи ревниви, комуникативни или просто любопитни. Но имайте предвид, че от тен до тен има разлика, като тен-заплаха е слънчевото изгаряне.

„Не ми трябва крем, докато е облачно“, „Аз имам малко тен, не е нужно да се мажа“, „Важно е да си пазя само лицето“ – това са често срещани реплики, довели до омарена революция.

Финалът на една слънчева баня, разбира се, не трябва да завършва с фаза на възпламеняване, но умереното излагане на лъчи е полезно, тъй като захранва тялото с витамин D и спомага за по-добър сън, добро настроение и здрава имунна система.

ТЕН, ОТ КОЙТО НЯМАШ НУЖДА

Докато все още сме в очакване на най-доброто от лятното слънце, нека си припомним един бърз списък от тен линии, които по-скоро спадат към графата „НЕ“ по различни причини:

  • Чорапен тен – когато температурите излязат извън контрол и горещините станат непоносими, комбинацията сандали с чорапи е немислима, освен ако не сте полски турист над средната възраст. Визията на древен римлянин отива на всеки и за целта любимите сандали се носят на бос крак.
  • илюстрация на хора изгоряли на смартфон
  • Шофьорски тен – професионалистите наричат това не просто загар, а цяла арт инсталация (или пърформънс). Среща се в различни разновидности в зависимост от причините за него и предпочитаното ежедневно облекло, но линиите винаги са максимално добре изразени. Просто я приберете тази ръка вътре в купето!
  • Смартфон тен – тен често срещан сред пристрастените към мобилните си устройства. Всеобща истина е, че безкрайното скролване в обездвижено положение не е полезно нито за ума, нито за тялото.
  • Текезесарски тен – защото общото мнение е, че светлите очертания на потник върху кожата рядко са отражение на работохолизъм, а комбинация от разни други фактори.


Но как да хванем полезен и готин тен бързо, по правилния начин и на правилните места? Тен, който не просто споделя щастие, а и оставя спомени от страхотно прекарани летни дни?


ТЕН, ЗА КОЙТО ЩЕ СИ СПОМНЯШ

куче с жилетка

  • Загар „Каяк“

За да се сдобиете с него Ви е нужна само прекрасна гледка, море с плискащи вълни, река със спокойни води… и професионална екипировка, включваща непромокаема жилетка, която ще остави върху тялото ви спомена от страхотно двучасово изживяване. За Вашата безопасност и настроение ще се погрижи професионален инструктор, а къпането и разходката ще са достойният финал, от който се нуждаете.

Каякинг за двама по р. Велека/ р. Караагач  

 

енот

  • Загар „Шнорхел“

Шнорхелинг (плуване с шнорхел, маска и плавници) е занимание за всички, които обичат да се наслаждават на подводния свят, особено там, където морският живот буквално кипи. За 3 часа в акваторията на Созопол ще се насладите на беседа за морските обитатели и урок по подводно гмуркане и комуникация с риби. Под секрет издаваме, че освен неповторимите мигове под вода, на тръгване ще отнесете със себе си за спомен сертификат за гмуркане, малък подарък и красив тен, за който всеки енот би ви завидял.

Шнорхелинг в Созопол 

автомобилен пилот
  • Загар „Адреналин“

Каска, ръкавици, панталон, Ендуро мотор с пълен резервоар и едни от най-добрите инструктори в България…Ако бензинът е в кръвта Ви, тествайте умения и издръжливост с най-новите модели мотори на едни от най-екстремните тракове в България около Велико Търново или Кърджали. Ще прелитате по антични римски пътища и мостове, покрай крепости и природни резервати с чудесни пейзажи. В края на един изпълнен с адреналин ден Ви чакат студено питие, вкусна вечеря и плодовете на целодневния ви труд – ясно отразени върху лицето Ви.

Ендуро изживяване за всички 

романтична снимка на залез слънце

  • Загар „Романтик“

Мит е, че е нужно да лежите цял ден по гръб или по корем край морския бряг, за да си починете пълноценно! Физическата умора често е резултат от разстроено ментално състояние. Споделете спокойствието, щастието, чувството на подкрепа и любовта към природата и конете сред поляни, руйни поточета и гледка към величествените Рила, Верила и Витоша. Нужни са единствено леки дрехи, добро настроение и любимият човек до вас.

Разходка с коне за двама в Ковачевци

 

------------

Още 200 оригинални предложения за подарък и преживяване те очакват на www.giftcometrue.com.

Последвай ни във FB, за да не изпуснеш нито една страхотна оферта от нас.

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват