Новогодишните цели, които този път наистина да изпълните през 2020

Нова година е като по-голямата сестра на понеделник – както от понеделник започваме да ходим на фитнес, така и от Нова година, а както от Нова година сме решили да гоним някоя цел, така и започваме да я изместваме за следващия понеделник, а после за по-следващия, по-по-следващия и така нататък.

Затова ние решихме през 2020 да оставим големите и амбициозни планове за... ами, когато им дойде времето, но още сега да се фокусираме върху малките, но така важни неща в живота, които сякаш все неглижираме.

Ето и кои цели ви предлагаме да започнете да задрасквате от списъка си:

1. Да прочета повече книги

Тази цел сигурно е в списъка ви от доооста години – колкото и да се чете, никога не е достатъчно. Въпреки това, днес електронните и аудио книгите правят всичко далеч по-лесно, така че си е направо наше задължение да се възползваме от тази технологична възможност.

Започнете още днес с няколко страници, а книгата сама ще се погрижи да дочетете останалото. 

2. Да опитам нещо екстремно

Има преживявания, тръпката от които всички си казваме, че трябва да изпитаме поне веднъж в живота. Проблемът е, че ни се струва сложно. Истината е, че можем да го направим почти веднага, щом решим. Преди тези преживявания се изпълняваха рядко, некачествено или пък бяха космически скъпи. През 2020 всички тези пречки ги няма и остава само желанието.

 


Нашите предложения:

Скок с парашут   - https://giftcometrue.com/collections/sport-adventure/products/observe-the-world-up-to-down-parachute-jump-and-video-capture

Скок с бънджи - https://giftcometrue.com/products/adrenalin-addicted-bungee

Полет със самолет - https://giftcometrue.com/products/individual-practical-course-pilot-plane

 

3. Повече направи-си-сам

Докато повечето неща не можем да си ги направим сами, то декорите и аксесоарите у дома подлежат на безкрайни интерпретации от нашето въображение. Можете да направите лампиони с деколаж, интересни рамки за снимки, мозайки и какво ли още не. Въоръжете се само със силиконов пистолет, ножица и тук-таме други подръчни материали за гарантирано забавление. Пък ние ви обещаваме, че ще останете удовлетворени от творението си. 

4. Да пробвам екзотична кухня

Знаем, че да опитате такоси в Мексико, паея в Испания и суши в Япония звучи далеч по-примамливо, отколкото тук. Но ако все пак се научим да се радваме на това, което имаме, ще сме дори по-щастливи и няма непрестанно да живеем за почивката в чужбина и работим за отпуската. Освен това има местенца, където екзотичната кухня е съвсем автентична и ще ви пренесе чааааак до другия край на света.

Нашите предложения:

Опитайте италианска кухня,
или средиземноморска храна,
а защо не и  японска.  

 

 

 

 

5. Стига с този асансьор, ще се качвам по стълбите!

На пръв поглед това е доста досадно занимание, но за сметка на това далеч не е трудно... стига да не сте на 13-тия етаж! Проучване, публикувано в издаието Physiology & Behavior, твърди че качването по стълбите ни зарежда с тонус и 5 минути от него ни дават енергия, колкото от половин чаша кафе. Освен това се и раздвижваме, което си е бонус, особено за тези от нас, за които „Да започна да ходя на фитнес“ е новогодишна цел от 10 години насам и не-знаем-колко-много понеделници.

6. Да отделям повече време за близките си

Времето сякаш никога не стига за интересни преживявания с любимите ни хора.Тази година си поставяме за цел да се убедим, че уикендът и вечерите през работната седмица могат да бъдат оползотворени далеч по-добре.

Нашите предложения:

Романтика за двама - селско гурме, местни вина, номадска езда. Деветашкото плато

Предизвикателството: стрелба за двойки. София

Петстепенно дегустационно меню за двама. На гости на Master Chef Севда Димитрова!

 

Пожелаваме ви смело начало на 2020!

------------

Над 200 предложения за оригинални подаръци и преживявания на www.giftcometrue.com.

Последвайте ни във Facebook , за да не пропуснете да научите за най-новите ни предложения.

 

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват