Тайните на релаксиращия тайландски масаж. История, мъдрост и мистични техники.

тайландски масаж

Колко от вас са чували за тайландския масаж? А колко всъщност знаят какви са ползите от него и как точно се е зародил. В България много хора смятат, че тайландския масаж се използва основно за релаксация. И това е така, но спецификите на нашия начин на живот като многото часове на стол и стоенето пред компютъра носят със себе си проблеми от характер, който много от „средностатистическите“ масажисти не оценяват. Тайландските специалисти наблягат освен на отпускане на тялото и на създаване на душевна хармония, чрез специални източни техники.

Самата история на тайландския масаж датира отпреди 3 хиляди години. В Тайланд е популярен именно заради многото работа прав, но европейците вече го използват като релаксация след дълъг туристически ден. Масажите се правят на тепих, защото това е най-удобната позиция, в която може да се работи върху тялото на човека.

Стронг масажът е два пъти по-силен от тайландския масаж. Обикновено се прилага при по-едри хора или хора, които имат много по-ниска чувствителност, или при хора, подложени на много високи натоварвания, за да могат да релаксират. Целта е да се направи баланс между психическото натоварване и физическото натоварване.

Тайландските масажи са подходящи и за бременни. Когато една жена е бременна, фигурата и структурата й се изкривяват. И ако тя не е много силно физически подготвена преди плодът да започне да расте, може да се създадат проблеми и по кръста и по мускулите на корема. Тайландският масаж помага на жената да се чувства в пъти по-добре, да не й тежи коремът, да не я боли кръстът.

Вижте още за мистиката и ползите от тайландския масаж във видеото със специалистите от Thai Spa и открийте техните предложения тук.

 
Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват