Долината на царете: минерални води, розоварни, природа и луксозни СПА и вино преживявания

Разположени между величествения масив Триглав, Шипченската и Тревненската планина, земите на Казанлъшкото поле са обвити в история, легенди и мистика. Обитавани от траките хилядолетия назад във времето, в тях са погребани видни тракийски владетели и аристократи в над 1500 надгробни могили, образуващи Долината на царете! Тя пази не само хилядолетна история и тракийски гробници, но и се превръща в отправна точка към безкрайните маслодайни насаждения на Розовата долина, красиви екопътеки и природни пейзажи, изтънчени винарни и минералните води на един уникален по рода си оазис за лечебни терапии, луксозна почивка и СПА. За всичко това ще ти разкажем с този блог пост!

Царството, в което владетелят си ти

Твоето приключение в Долината на царете започва от тук: KingsValley, царството, което олицетворява лукса, величието и великолепието на тракийските царе. Тук минералната вода, лекуваща от древни времена, е с уникални качества, които могат да бъдат използвани както за балнеолечение, така и за спортно-рекреативни и козметични процедури. В миналото тази вода е била източник на сила и успокоение, достъпен само за тракийските владетели, а днес – и за самия теб! Нейната лековита и релаксираща прегръдка те обгръща в луксозния СПА и уелнес оазис на площ от цели 4000 кв.м. с неговия уникален медицински център, в който ще намериш процедури за лечение и възстановяване на световно ниво. В това царство, в което владетелят си ти, ще се радваш на изобилие: 266 стаи и апартаменти със зашеметяваща гледка към планината, 8 впечатляващи ресторанта, 3 вътрешни и 3 външни басейна с минерална вода, персонализирани терапии и разнообразие от развлечения на открито като йога, колоездене, падел и тенис. И всичко това дори без още да си напуснал пределите му! Наслади се на ексклузивно преживяване в 3 варианта: семейна почивка, романтика за двойки или здраве за двама. А ето в какво можеш да се впуснеш още наоколо…


Розоварни и винарни

Течното злато на България – това е розовото масло. На територията на KingsValley има не една или две розоварни, които ще те потопят в магията на розоваренето и розобера – извършван винаги по ранни зори, за да може да се запази уханният аромат и свежите капчици утринна роса в така ценните розови цветове, от които после се произвежда най-качественото розово масло в света! Впечатляващо е как само за една капчица от течното злато са необходими 30 цвята, а за 1 литър – цели 3 тона рози! За тези и още интересни неща ще ти разкажат именно в тукашните розоварни с вековни традиции в направата на розово масло - Розоварна Лема, Terra Rossa, Розоварна Еньо Бончев те очакват. А след като си се оставил сладкият аромат на розата да те омае, не забравяй да се отправиш и към някоя от отличните винарни в околността, където дегустирайки избрани селекции, ще разбереш защо Тракийската низина е считана за една от най-добрите вино дестинации в България! Ако имаш повечко време можеш да избираш още между Винарска изба Бетър Халф, Ейнджълс Естейт, Мидалидаре Естейт.


Розовата долина от птичи поглед

Един от най-красивите региони на България, видян отвисоко. Полети над Розовата долина с мото делтапланер и се наслади на магията и красотата ѝ от погледа на птица! Летище Казанлък се намира на пешеходно разстояние от Kings' Valley и е перфектното място за твоето въздушно приключение, което, впрочем, може да е не само красив полет, но и същински урок по пилотиране, в който ти самият ще управляваш самолета! Сертифициран инструктор пилот ще постави началото на твоята летателна кариера, като можеш да избираш между 20, 30 и 60 минути полет и дори да добавиш видео заснемане, с което да увековечиш това наистина уникално усещане и преживяване!


История и природни пейзажи

Не можеш да си тръгнеш от Долината на царете, без да си посетил Казанлъшката гробница – само на 5,8 км от KingsValley, наред с гробниците Оструша, Голямата Косматка, Могила Грифоните и Сарафова могила. Продължи своето историческо пътешествие, като се качиш на намиращите се съвсем наблизо връх Бузлуджа или пък Шипка и бъди сигурен, че 890-те стъпала до горе и панорамната гледка, която разкриват, ще си заслужават всички усилия! Или просто се наслади на приятен пикник и разходка с лодка или каяк на язовир Копринка или поеми по една от многобройните екопътеки… Долината на тракийските царе е благодатно място, даващо ти десетки възможности за активности и развлечения. Един път няма да ти стигне тук и дойдеш ли, сигурни сме, ще се видим пак!

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват