Каякинг, каньонинг, рафтинг: приключения в бързи води за търсачи на адреналин

Възможно ли е да овладееш водната стихия? Или можеш само да ѝ се оставиш да те води? Предизвикваме те да провериш сам в едно незабравимо състезание с водата и със себе си! От монотонните зимни дни те завъртаме във вихъра на бързите води с каньонинг, каякинг и рафтинг приключения + няколко идеи с какво да ги съчетаеш за едно истински зареждащо и освежаващо пролетно уикенд бягство!  

Каньонинг

Започваме с най-екстремното приключение - комбинация от няколко активности! Следвайки естествения път на водата, ще се катериш и спускаш по скали, ще прекосяваш реки, ще бродиш и ще се гмуркаш! Каньонингът на Влахинския водопад например ще те въвлече в 35-метрово спускане с рапел, докато водата пада върху теб, а този на Шейтан дере ще изпита твоята смелост, пренасяйки те в дивото и предизвиквайки те да скачаш от високо директно във водата!  

Как да комбинираш преживяването? На по-малко от час път с кола от Влахинския водопад ще се озовеш във вече спокойните поли на Пирин и хотел Златен Рожен, където определено забавяме темпото, но не спираме с изненадите! Тук те очаква вино дегустация и билети за посещение на единствения по рода си в България музей за ретроавтомобили! От Шейтан дере пък само 35 минути те делят от Дивата ферма – домът на Бети и Ники от „Фермата“, които лично ще те посрещнат и разведат из своето стопанство с много свободно пасящи животни и свежи растения!

Рафтинг

Изживей адреналина и силния емоционален заряд на бързите води с рафтинг преживяването! Ще преминаваш през препятствия, вълни, камъни и бързеи, опитвайки се да овладееш течението на реката! Отвеждаме те по най-дългото рафтинг трасе в България – 12 км по р. Струма или по една идея по-спокойния маршрут в Искърското дефиле! С преживяването в екоселище Дебели даб пък, освен на рафтинг и каякинг по Струма, ще можеш да се насладиш и на нощувка за двама, парк градина и вкусни домашни специалитети.

От рафтинга във водите на Искърското дефиле можеш да се извисиш високо над тях с мотивационния полет с жирокоптер или самолет, който дори ще имаш възможност да пилотираш! А какво те очаква в близост до рафтинг преживяването по Струма? Невероятната вила Синтика край Сандански – с дъх на Средиземноморие и усещане за лукс, романтичен релакс за двама в Орбита СПА хотел и вила Мелник – семейна винарна, чиито врати са широко отворени за всеки, който обича и цени хубавото вино!

Каякинг

Каякингът може да е както екстремно, така и спокойно и идилично преживяване, с което истински да се насладиш на природата наоколо и да се разтовариш. Това е и добра идея за семейно преживяване, като тук изборът от локации е наистина огромен: от южното Черноморие и Царево, през Родопите, Пирин и Струма, язовир Тополница и Душанци в Средна гора, язовири в близост до София, чак до река Дунав. 

С какво да ги съчетаеш? От Царево можеш да се отправиш към тайното пътуване и малките рибарски селца на юг, сгушени сред гъсти гори и лекия бриз на морето, или пък Старите къщи сред красива природа и чист въздух. Край язовир Душанци те очаква романтичният замък винарна Шато Копса, край язовир Жребчево – красиво имение насред лозята Chateau Windy Hills в Родопите край язовир Беглика и Широка поляна – сафари с джип, а в близост до София: язовир Пчелина, който можеш да съчетаеш с конна езда и пикник край Ковачевци, язовир Огняново – с полет с топловъздушен балон и язовир Искър - с нощувка със СПА и релакс в термалните води на Белчин гардън!

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват