Цветница е! Подаръци-преживявания за любими хора с имена на цветя според името

Точно една седмица преди Великден празнуваме един от най-хубавите пролетни празници – Цветница, когато все повече усещаме настъпващата пролет и когато имен ден имат всички, носещи имената на цветя, дървета и растения. На този ден се месят обредни хлябове, а вратите на къщите се закичват с венчета от върбови клонки за здраве. Ако и ти си имаш любим именик на Цветница, не пропускай да направиш празника му усмихнат и цветен! Даваме ти много свежи и готини идеи за подаръци-преживявания според най-популярните цветни имена.

Лилия/Лили/Лиляна

Водната лилия – цветето от приказките!  Красиви, митични и възхитителни, в миналото водните лилии били почитани от славяните, които вярвали, че нощем те се превръщат в русалки…  Това е цвете, което може да се открие само в „бавни“ води като реки и езера, затова отведи неговите представителки именно там: с преживяването разходка с каяк или падълборд или р. Велека или с презареждане в термалната и аква зона на най-модерния СПА център в България!

Ива/Ивета/Ивет

Тя носи името на планинска върба – и то каква! Дълголетна, инатливо издръжлива и едно от първите медоносни растения, привличащи пчелите рано на пролет. Цветовете  ѝ са пълни с прашец и нектар, от които пчелите създават уханен мед. Подари на Ива сладкия вкус на меда и неговите уникални лечебни свойства – с посещението на пчелна къща, където въздухът е пропит от аромата на мед, восък и пчелен прашец, а жуженето на пчелите носи приятно и омайващо чувство за спокойствие и отмора.

Цветелина/Цвети/Цветомила/Цветомира

В нея живеят цветовете и уханията на стотици цветя. Тя самата е цвете – красиво и нежно творение на природата, което можеш да зарадваш с друго не по-малко съвършено творение – това на изкуството. Подари ѝ авторска фотография на прекрасния Дилян Марков – в неговата лимитирана колекция „Цветя“, поднесена с много вкус, естетика и лично отношение. Или жива зелена картина от скандинавски мъх, ръчно направена, за да внесе духа на пролетта и красотата на природата в дома на всеки именник!

Маргарита

Едва ли има някой, който като малък не е откъсвал едно по едно листенцата на маргаритка с думите „обича ме, не ме обича“… Маргаритките остават вечен символ на преданата любов, чистотата и скромността. На Цветница подари на жените, носещи това име, истинска любов и романтика, така както са закодирани и в името! Поемете по пътя на любовта и виното сред безкрайните лозя на вила Юстина, отидете на романтична разходка с конна езда и обяд за двама в ранчо Ел Пасо или се потопете в духа на Средиземноморието със 100-те вида средиземноморска растителност и маслиновата горичка на вила Синтика край Сандански.

Невена

Тя е цвете и билка в едно! Тя е малка и нежна, но и силна и упорита в своите лечебни свойства. И понеже невенът е изключителен лек за кожата – както за по-сериозни обриви, рани и изгаряния, така и за прекрасни разкрасителни процедури, за Цветница просто няма как да не потопиш това момиче в един необикновен ритуал за кожата на лицето – facial SPA терапия 4 в 1, естествена подмладяваща терапия или отпускаща и освежаваща грижа за едно истински греещо лице!

Ралица

Ралица – едно цвете насред дивото! Тя не е типичното цветно създание – крехко и беззащитно. Напротив – тя е устойчива и жилава, понасяща студове до минус 50 градуса! Просто няма какво да събори една истинска Ралица. Затова на нея ѝ подхождат смелите и екстремни преживявания като този ATV тур край Белоградчишките скали, полет с парапланер, скок от топловъздушен балон, а защо не и от… парашут!  

Росица

Росица – името ѝ идва от малките росни капчици върху листата на цветята и дърветата в ранната сутрин. Чисти и свежи, отразяващи първите лъчи на слънцето, те са най-красиви сред природата, далеч от замърсяванията и суетата на града. По случай празника я изпращаме с подарък-преживяване точно там: в сърцето на Родопите, сред вековни борове, поляни и малки рекички, Деветашкото плато и каскадите на Крушунските водопади, в прегръдката на Балкана и Стара планина или на едно тайно пътуване на село – в уютна къщичка с райска градина, където времето сякаш е спряло.

 

Виолета

Виолета – име, носещо ефирна женственост и идващо от малките, но много симпатични градински цветя, а именно виолетките или теменужките. Легендата разказва, че веднъж една от дъщерите на Атлас, преследвана от изгарящите лъчи на Бога на Слънцето, помолила Зевс да я защити. Тогава той я скрил в сенчеста гора, превръщайки я в малка теменужка. Подари уханието ѝ за празника със сета от две персонализирани ароматни свещи, една от които е и Violet – неустоим аромат на горски теменужки и бонбонена сладост.

Камелия

Камелията е едно цвете със завиден чар, съперничещо си по красота с розата. То е пренесено в Европа от далечна Япония от монах на име Камелус, като интересното е, че първоначално той погрешно го сметнал за чай. Връщаме представителките на това цвете назад към неговите корени с именно японски преживявания – кулинарен курс по японска кухня, дегустация на суши или петстепенно японско меню или пък доставка на 3 вида японски чай от бутикови фабрики.

Детелина 

Тя е необикновена, неподправена и носи огромна радост на всеки, който има шанс да се докосне до нея. Да я имаш близо до себе си означава да намериш щастието! А къде се крие нейното? Помогни ѝ да го открие с консултацията с астролог или с нумеролог – идно истинско пътуване към себе си.

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват