„Обичам те, мамо“: 5 картички и 5 идеи за подаръци за мама (не само за 8 март)

Всяка година, около всеки неин празник, съжаляваме за малките прегрешения пред мама. А после?! Повтаряме ги и тя отново ни прощава. Просто защото ни обича. Тази година за кой ли път искаме да се извиним за поне пет „прегрешения“ към мама. Но сме помислили и как да я зарадваме: с 5 различни подаръка - преживявания, които със сигурност ще я усмихнат. И тя…отново ще ни опрости „греховете“.

Признаваме си, че някои от идеите са за двама. Може това да бъде подарък за мама и татко, но и чудесна възможност да бъдете заедно само двамата – какъв по-хубав подарък от това?!

Избери картичка и подари с любов

Подарък #1: Гурме дегустация

Мама винаги ще те посрещне у дома с вкусна храна, приготвена с много любов и старание. Време е и ти да помислиш за нея, като я изведеш на вечеря. Подари ѝ дегустация в класен ресторант, като например:

Петстепенно меню за двама от шеф Севда Димитроваили Средиземноморско кулинарно пътешествие в центъра на София

А ако майка ти е ценител на хубавото вино, заведи я на винена дегустация с 5 италиански вина и петстепенно меню. Или ѝ подари незабравимото небе на „Тоскана“: пикник с дегустация на вино сред лозята за двама в село Устина, преживяване, за което ще трябва да имате търпение – но тя, пролетта, “чука на вратата“, а ваучерите ни са валидни цяла една година.

Или пък отправи предизвикателство – кулинарен курс по избор, след който ще имаш възможност лично да се убедиш в новите умения, които мама е придобила.

Подарък #2: SPA-сение

Твоята майка е герой на много фронтове едновременно. Тя заслужава време за себе си. Имаме предложение, което не сме сигурни, че ще ти хареса: ти изчисти вкъщи, а подари на мама масаж и/или СПА процедура. Дори да се притесняваш от първата част, то с втората няма как да сбъркаш. Помисли си какво би харесала мама и подбери една (или повече) от нашите разкрасителни процедури:

Facial SPA терапия за дами – една терапия 4 в 1, която е истинско SPA-сение за кожата и духа; СПА ритуал „Капризната кралица“, защото твоята майка заслужава да се почувства като кралица. 

Или истински пакет „Здраве“ –  Холистичен масаж с цветните есенции на д-р Бах и престой в солна стая

Подарък #3: Букет емоция (рози, лалета, фотография, шоколад)

Да подариш цвете на майка си винаги крие своя чар – неслучайно си е „класика в жанра“. Но съществуват повече от един начин да покажеш нежност с букет, без да си скучен:

Лалета или рози в кутия

Подари букет от 7 или 15 еквадорски рози, поднесени в елегантна кутия, напомняща на парижанските кутии за шапки от IXX век. Този подарък може да бъде допълнен с ръчно написана картичка, чието послание е написано от теб. Заложи на любимия цвят на мама, но какво символизира той?

Белите рози се свързват с невинност и духовност. Те са символ за целомъдрие и съвършенство.

Червеният цвят е изборът, когато казваш „Обичам те“.

Във викторианската епоха жълтата роза се е свързвала основно с ревността, но днес жълтият цвят е символ на мъдрост и приятелство. Поднасяйки букет от жълти рози, ти казваш “Благодаря“.

Розовият цвят на розите не е само романтика и нежност. Светлорозовият цвят означава симпатия и приятелство, докато розите в тъмнорозов цвят са знак за признателност.

Или просто предай пролетно настроение в дома на мама с малка луксозна кутия от 13-18 лалета или по-голяма за още по-голямо вълнение от 35-40 лалета.

А кой казва, че твоят букет трябва да е от цветя?!

Ароматен букет с вкус (буквално!)

Ето един начин да покажеш оригиналност: не букет, а фантазия с вкус и аромат. Екстравагантно, изящно и особено вкусно. Направено с много любов от сушени плодове, френски макарони и шоколад.

Авторска фотография в една колекция цветя

Букетът, който ще краси дома вечно… точно както твоята любов към мама. Фотографиите са дело на самия Дилян Марков, един от водещите съвременни модни и рекламни фотографи в България. Те са поставени в паспарту и поръчкова дървена рамка… защото всеки детайл е важен.

Подарък #4: Аромати за духа на дома или наслада за небцето за по-практичните

Персонализираните ароматни свещи с инициалите или името на твоята майка са семпъл, но запомнящ се подарък. Представи си колко истории може да си разкажеш под уханието на нежните аромати…

Може да избереш сет от 4 аромата, всеки от които е с памучен фитил и време на горене до 60 часа:

Роза (Rose): разцъфнала розова градина през пролетта.

Лавандула (Lavander): с основна нотка лавандула и нюанси на различни билки. Лавандулово поле в красив летен ден. Парфюмени нотки на розмарин, горски мъх и мандарина допълват усещането за чистота, което лъха от свещта.

Черна ванилия (Black vanilla): истинско гурме изкушение с топъл аромат на тъмна ванилия, сладък карамел и сочнa круша. Съдържа етерично масло „Перу балсам“, известно със своите лечебни и успокояващи ползи.

Сандалово дърво (Sandalwood): магията на сандалово дърво и листа на кедър със свойства и на естествен репелент.

Смокинови листа (Fig Leaves): ухание на свежи смокинови листа и сладък смокинов плод. В парфюмната композиция е вложено етерично масло от евкалипт, което прочиства въздуха и освежава духа.

Нероли (Neroli): неустоим флорален аромат с цитрусови нотки, напомнящ за пролетта и лятото, когато всичко е изпълнено с живот.

Лунно цвете (Moon Flower): упойваща комбинация от иланг-иланг, пудрени нотки с букет от роза, мимоза и виолетки. В парфюмената композиция е вложено етерично масло от кедър.

Виолетки (Violet): Неустоим аромат на горски теменужки, съчетан със свежия дъх на прясно набрани малини и бонбонена сладост.

Underwood: Един мистичен упойващ аромат, носещ влажния дъх на дърво, земя и дъжд, съчетан със свежестта на ревен и грейпфрут.

Слънчева градина (Sun Garden): Ухание съчетаващо цитрусовата свежест на лимон и лайм, слънчеви божури, касис и босилек. Ароматната свещ съдържа етерично масло от жълта мандарина, което повдига и освежава духа.

Бисквитка (Fortune Cookie): сладката парфюмена рецепта се развива с нежни върхови нотки на бадем, масло и мляко, за да разкрие сърце от солен карамел и канела. В основата на аромата са вложени нотки на мускус, ванилия и тонка бийн.

А за по-практичните майки ти предоставяме избор между кошници с био телешки продукти от Дивата ферма на Бети и Ники. Помниш, нали, прекрасното семейство – ментори на участниците във ФЕРМАТА?

Подарък #5: Заедно с мама на пътешествие – малко време само за вас. За незабравими спомени.

Безспорно, това е любимото ни предложение, защото ти със сигурност знаеш, че твоята майка ще бъде най-щастлива от времето, прекарано с теб.. Сподели мига, изслушай я, подари й прекрасни спомени.

Романтика за двама – селско гурме, местни вина, номадска езда край Деветашкото платоили Виталити СПА дни в Катарино, или СПА бягство в уникалния Белчин Гардън са само част от предложенията, сред които да избираш.

И отново да припомним – нашите ваучери са валидни цяла една година, за да сме сигурни, че твоят подарък ще се превърне в безценен низ от моменти. 

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват