Лов на подаръци за любимите Козирози

Годината започва и завършва с една зодия – Козирогът. Той задава тона за следващите 365 дни и нищо чудно, че в началото на годината, когато сме под негово влияние, сме така предразположени към кроенето на планове и поставянето на нови цели - Козирогът е абсолютен цар в това! В същото време, той е с изключително високи изисквания към всичко и всеки. Затова, да се измисли оригинален подарък, който наистина да му се хареса, е нелека задача.

Но ето нещо, което перфектно пасва на амбициозната му натура – карта на мечтите, която помага на човек да нареди желанията и целите си и така да се фокусира върху постигането им. А целите и стремежите на Козирога са винаги високи! Той е готов да вложи много труд, старание и упоритост в постигането им, така че със сигурност ще оцени високо подобен подарък и в никакъв случай няма да го остави да събира прах. Напротив – ще го оползотвори и ще получи максимума от него. Типично в свой стил!

И тъй като Козирогът обожава да учи и да развива уменията си, всяка възможност за това е добре дошла. Той мрази да пилее времето си и изпитва огромно удовлетворение, влагайки го в нещо ползотворно. В този ред на мисли, един кулинарен курс, посветен на италианската кухня например или пък на направата на перфектния бургер, при всички положения ще успее да засити глада на Козирога за нови знания. И то такива, които да прилага в ежедневието си - така всичко е дори още по-хубаво!

Освен че е трудолюбив и последователен, Козирогът е и голям любител на практичното. Той обича неща, които могат да са му от полза. Онзи „страхотен“ пуловер, който той никога няма да носи? Не! Виното е практичен подарък, особено когато бутилките са няколко и селекцията е специална. Освен че е чудесен подарък, чрез който оставяш добро впечатление у получателя, виното се консумира лесно, особено в приятна компания.

Прагматичният подход на Козирога се отразява и на начина, по който той гледа на парите – Козирогът е всичко друго, но не и прахосник! Той харчи умерено, дори понякога е склонен да се лиши от някои удоволствия, за да спести. Съответно - когато някой друг плаща за тези удоволствия той е просто на седмото небе. И като имаме предвид и какъв работохолик е, едно СПА преживяване като подарък Козирогът едва ли би могъл да замени за нещо друго.

И накрая, може би едно от най-хубавите качества на тази зодия е, че той/тя цени семейството, дома и уюта. Един уикенд, прекаран на уютно, спокойно местенце с топла камина, вкусни гозби и в компанията на любим човек без съмнение ще стопли сърцето на всеки Козирог. Да не забравяме и все пак, че неговият сезон е зимата, така че едно снежно преживяване за двама с дъх на бор, СПА и вкусна храна също би му паснало чудесно.

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват