Уикенд по пътеките на Югозападна България

Топлите лъчи на слънцето, свежият въздух на планината и свободата на духа – ето какво е да си щастлив! Редовно да пречистваш ума и душата си, прекарвайки време сред природата. Защото природата – „при рода“ – това е там, където принадлежиш. Следвайки инстинкта си и онази вродена любов към планината, тръгваме да „скитничим“ из Югозападна България и те каним да се присъединиш към нас. Къде ще те отведат пътеките? Нека ти подскажем!

Тръгваме от София и само 55 км. по-късно се озоваваме в живописната долина между планините Рила, Верила, Витоша и Плана – там се намира райското кътче „Белчин Гардън”,  където се потапяме в лековитите термални води, извиращи с температура от 41°C. Организирани планински преходи с опитен водач, Седемте рилски езера, връх „Мусала“ или разходка до хижа „Чакър войвода“ и „Мальовица”…. приятно изморени и истински заредени от планината се връщаме обратно в Белчин Гардън, за да се отдадем отново на пълна почивка в минералните басейни, парната баня, ароматерапиите и масажите със затоплено олио и горещи камъни.

Втората пътека ни отвежда до подножието на Пирин планина, с. Стара Кресна и еко селище „Дебели дaб”, за да поемем на едно лудо рафтинг и каяк приключение по река Струма! Рафтинг преживяването ще те спусне по Кресненското дефиле - най-доброто трасе за рафтинг в България с дължина 12 + км, където ще изпиташ силните емоции от бързеите и вълните. Каякът пък ще те хвърли директно в бурните води, от които за да се измъкнеш – ще трябва да гребеш бързо!

След бурните емоции, взимаме си глътка въздух с едно специално пролетно съживяване в луксозния апартхотел „Лъки“ в Банско, с прекрасна гледка към река Глазне и величествената Пирин планина. Освен да се насладиш на най-съвременен СПА център с разнообразно СПА меню от терапии, вкусна и здравословна храна и любезно обслужване, ще можеш да допълниш цялото преживяване с безплатни планински преходи с осигурен водач в трите планини около Банско.

Приемаш ли предизвикателството? Прекарай няколко дни сред природата без интернет. Откъсни се напълно от шума – и в прекия, и в преносния смисъл… Идеалното място за това е скътаното в Западните Родопи село Лещен, пресъздаващо духа на миналото. Разходи се по тесните калдъръмени улички, прекарай нощта в уютна дървена къщичка с камина, наслади се на панорамни гледки към безкрайната борова гора. Припомни си какво е да останеш насаме със себе си, с мислите си, с тишината… с планината.

А сега е време за едно интересно преживяване със средиземноморски привкус. Вила Синтика – тя очарова със своя интериор, носещ духа на Средиземноморието, градината със 100-те вида средиземноморска растителност и маслиновата си горичка. И всичко това е създадено с много усет и финес само на 2 км. от центъра на Сандански – град с мек и лековит климат, красива природа и над 80 минерални извора, превръщащи го в любимо място за отдих.

А сега се пренасяме в една романтична приказка за двама в замък! Разположено сред дивна природа в полите на Родопите, се чувстваме като кралски особа, потъвайки в уют и комфорт, наслаждавайки се на вкусна храна, приготвена от пресни и качествени продукти и разбира се… създавайки си незабравими спомени с любимия човек! Още в деня на настаняването очаквайте в стаята романтична изненада… а после се отдайте на масажи и почивка в СПА зоната с минерални басейни, джакузи, сауна и парна баня…

Прегърнати от Рила планина сме в хотел „Орбита“, разположен до зеления рай на Благоевград - парк „Бачиново“, известен със своите вечнозелени склонове, дълги алеи за разходки и живописно езеро, които те потапят в съвършения планински пейзаж и мирис на гора. Водни колела, въжен парк за катерене, екстремно колоездене, зоо кът и барбекю зони, цял един ден на емоции! Допълваме всичко това с богати закуски и вечери в хотела, приготвени с натурални и екологично чисти продукти собствено производство!

Накъде води осмата пътека? Озоваваме се измежду вековни внушителни борове – в първия курорт на България. По-точно: намираме се в сърцето на Боровец и бутиковия комплекс „Алпин“. Тук отново потъваме в романтика за двама… освен с разходките по слънчевите пътеки наоколо, спокойствието и уединението, си подаряваме езда за двама сред природата и изискана вечеря, с която маркираме края на един споделен уикенд и специално време заедно.

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват