Бягство от града в града (и малко извън него )

11 тайни градски идеи, за които си струва да намериш свободно време

Не сме толкова крайни, че да се закълнем: “Булеварда с лиричния ритъм аз не сменям за Шанз Елизе“ поне по две причини:

  • С тази пандемия ни се ходи някъде или по-скоро навсякъде. Да можем да мръднем само.
  • Този (и всеки друг) Софийски булевард е мръсен, особено по това време на годината.

И като следствие от тези 2 причини уикендите са дълги-предълги и до тежко скучни.

Истината, обаче, е че сме тук. В града. В София. Затова ще споделим идеи, които освен че борят ноемврийската скука, отварят сетивата ни към 11 нестандартни преживявания, които човек просто трябва да опита поне веднъж. Подреждаме ги на съвсем случаен принцип:

1

Ако за пръв път чуваш за романтично каубойско кино, си представи сено, коне и голям екран малко извън града. Облечи се с половинката си по-топло и за ездата, и за филма, защото „киното“ е в истинско ранчо, без ТЕЦ, разбира се.

2

Една разходка във въздуха в нещо като огромен смешен бръмбар, иначе наречено жирокоптер, също е тръпка. Никак не лошо, особено ако си любител фотограф – ъглите на заснемане си ги избираш ти, както и височината, от която да уловиш света под теб. Ако пък просто търсиш адреналин по това време на годината, то жирокоптерът няма да те разочарова.

3

Добро начало, за да блеснеш с експертиза през предстоящите празници, е кратък курс с дегустация на искряща тема “Пенливите вина“. Ако не си фен на балончетата, също имаме нещо за теб. В случай, че летиш с жирокоптер, моля, не го прави след дегустацията!

4

Често най-простите неща се оказват най-трудни. Така е и с „обикновената“ пица Маргарита! Този курс върви особено добре след познание, натрупано от идея 3, защото докато месиш пицата за тестото, също ще се подкрепяш с чаша вино.

5

В сивите, студени дни на зимата ни се иска нещо, което да стопли душата и…тялото. Празник за небцето е срещата с професионален уиски експерт. Пък било то и онлайн.

6

Ако още в петък вечерта ти иде „да се гръмнеш“, може да изстреляш 60 патрона сам или да предизвикаш гаджето на истинско стрелбище и при всички мерки за безопасност.

7

Фантастика, трилър, древни тайни и подземни лабиринти ще оживеят по време на градския куест – едно приключение, скрито зад ъгъла на съседната улица. Трябва ти само телефон и желание да се откъснеш от дивана и Netflix.

8

За търсещите СПА-сение от дългата седмица труженици, 3-те часа в Термалната и Аква зона на най-модерния СПА център в България ще сътворят чудеса.

9

За онези, на които им е писнало хем да се трудят, хем да готвят през седмицата, предлагаме бързо пътуване до Средиземноморието. Разкриваме, че и Средиземноморието може да дойде при тях.

10

Ако пък си решил да пробваш действително нещо нестандартно – пускай се „на флотация

11

Ами, събуди сетивата си, човек! Може и само с едно уникално градско пътуване, което със сигурност крие любопитни изненади зад всeки ъгъл.

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват