Баба ви само на селски туризъм е ходела

Открай време българинът е свикнал, че лятото е време за море – нещо, което ни е набито в главите с годините традиция. Дали ще се опънем на къмпинг на Градина, ще наемем бунгало в Ахтопол или хотелче в Кранево, дали ще е all-inclusive пътешествие из някоя от близките съседки или пък парти уикенд с приятели на родната Ибиса – дойде ли юли месец морето ни залива отвсякъде. Не казваме, че е лошо – в Gift Come True можете да намерите супер яки предложения за морски забавления. Но… днес искаме да изтъкнем едно малко по-нестандартно преживяване. Определено е за експерименталисти. В Америка да си био и еко отдавна е станало на мода, но и в Европа този „lifestyle” става все по-популярен и какво по-добро от това да се върнем към корените си и да се отдадем на истински релакс през летните месеци.

Да си като герой в „Под Игото“

възрожденска къща в Калофер

Като начало ще ви представим две точно такива предложения – едното в Калофер , в някогашния дом на сина на прочутия хайдутин Стоян Илийката, а сега обновена и с една страхотна гледка към планината, и то не коя да е планина, а централният Балкан, едно от най-зелените и китни места, което сякаш е успяло да запази духа си от времето, когато Вазов и Ботев са се разхождали по калдъръма отпред. И ако с историческия романтизъм не можем да ви привлечем, то винаги можете да се насладите на пътешествие с местен гид до тракийското скално светилище „Вратата на Богинята“. По принцип не изпадаме в размисли за мистицизъм, но тук дори и най-затворените от нас ще усетят хилядолетната енергия. P.S. За разлика от Стоунхендж върху тези камъни можете и да поседнете и да си направите selfie за Instagram (ако ни тагнете няма да ви се разсърдим).

Риалити звезда на живо

орлов поглед над река Арда

Да си участник в Биг Брадър вече няма същата атракция като едно време, всеки от нас има поне един познат на познат на позната, който е ходил на кастинг за X Factor, Гласът на България, Стани Богат, Фермата или каквото друго ви хрумне. Ние ви предлагаме да отидете на една такава звездна локация - Дивата Ферма на Бети и Нико , част „Която си изберете“. Те освен че снимат телевизионни риалита, в собствената си ферма предлагат на гостите си неща много „по-риъл“. Меандрите на Арда… Злато… Диви Животни. Което и от предложенията да изберете ви гарантираме една истинска почивка. Оттам насетне дали ще търсите злато с Марин, ще си ловите вечерята с голи ръце, ще си направите местно фотосафари, ще се отдадете на езда и конен поход или ще получите мастърклас по фермерство – едно ще ви кажем – няма да сбъркате. Тези изживявания наистина са за ценители – за онези, които няма да се обърнат и да кажат: „Баба ти само на селски туризъм е ходела“. За финал сме ви запазили и най-мистично, романтично и астрономично преживяване…

Да отидеш на СПА в село Гела

двор на къща в село Гила

Интересен факт, лично проверен от представители на Facebook групата на Необвързаните Вегани Тире Уфолози – в Родопите има най-голям процент забелязвания на НЛО-та на брой жители в България. Не обещаваме, че ще срещнете малки зелени човечета, но обещаваме, че по-чист въздух и по-вкусни мекици няма да намерите в цялата страна от тези в уютния хотел „Гела“. Препоръчваме да се комбинира с едно от следните: планински преход, off-road разходка, BBQ сред природата, конна разходка или дегустация на местна храна и вино.

P.S. Петя, консиержът на Gift Come True, остава на линия за въпроси и резервации тук.

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват