Да обичаш, защото обичаш: 3 истински необикновени истории за любовта на именити личности

Тя – любовта… е това, което може да те накара да преобърнеш света, да го обиколиш сто пъти, да го преплуваш, да го пребродиш, да се преместиш в другия му край без да се замислиш, да разрушиш всичко в него и да го изградиш наново… Да умираш, да се раждаш, да отиваш, да се връщаш, да започваш, да приключваш, да забравяш, да си спомняш, да си ти и да не си… просто защото обичаш. Днес те пренасяме точно в този непредвидимо-налудничав свят на любовта: разказваме три необикновени любовни истории.

Коко Шанел и Артър Капел

Зад всяка успяла жена стои любовта на един мъж. Това е и историята на Коко Шанел и Артър Капел. Всъщност, когато се запознават, тя има връзка с френски аристократ, с когото обаче е изключително нещастна. Двамата с Артър са силно привлечени един от друг и постепенно той се превръща в нещо много повече от просто неин любим. Той я насърчава, помага ѝ да се усъвършенства и да се наложи като моден дизайнер, дори гордо носи дрехи, направени от нея. Самата Коко го нарича „големият ми подарък от съдбата“, въпреки че е наясно, че той самият никога не ѝ е бил верен. Връзката им продължава девет години, след което Артър Капел се жени за друга. Аферата му с Коко обаче продължава до смъртта му. Твърди се, че всъщност легендарния парфюм Chanel №5 тя създава именно с идеята да увековечи паметта му, защото, въпреки че разбива сърцето ѝ, женейки се за друга, той остава любовта на живота ѝ и мъжът, допринесъл изключително много за превръщането ѝ в иконата, която познаваме днес.

Грейс Кели и принц Рение

Годината е 1955. Американската актриса и носителка на Оскар, Грейс Кели, пристига в Кан за филмовия фестивал. Главният редактор на престижното издание Paris Match успява да си уреди интервю с нея, а за да направи нещата още по-интересни, кани и принц Рение за съвместна фотосесия. И не, това не е история за любов от пръв поглед, защото по време на първата им среща всъщност не се случва нищо! Грейс Кели дори се връща в Америка, забравила за работните ангажименти в Кан. Скоро обаче получава изненадващо писмо от принц Рение, с което той ѝ благодари за милото отношение. И така, между двамата започва тайна кореспонденция и размяна на писма в продължение на половин година, когато принц Рение заминава за Америка с годежен пръстен! Бракът, който двамата сключват продължава цели 26 години, докато Грейс Кели не изгубва живота си в катастрофа… Принц Рение не се жени повторно и когато по-късно умира, е погребан до Грейс в гробницата към същата църква, в която 50 години по-рано двамата си обещават да бъдат заедно… докато смъртта ги раздели.

Пейо Яворов и Лора Каравелова

Една история за любов, граничеща с лудост. Любов, която е пламенна, но същевременно сложна, трагична и фатална. Големият български поет Пейо Яворов среща Лора през лятото на 1906г. по време на излет в Драгалевския манастир. Запленяват го непоколебимият ѝ дух и силно изразена индивидуалност. Няколко години по-късно се венчават, но уви: семейният им живот трае едва 436 дни. Той е белязан от болезнена ревност от страна на Лора и нестихващи скандали. След една от поредните сцени, Лора взима револвера на Яворов и се застрелва. Абсолютно ужасен и шокиран от станалото, той също прави опит за самоубийство, но безуспешен. Прострелвайки се в слепоочието, поетът ослепява. Но тук идва по-страшното… Въпреки че всички доказателства сочат, че Лора сама е сложила край на живота си, под натиска на пресата в общественото съзнание се налага тезата, че всъщност Яворов я е убил. Заклеймен, отритнат и унижен, поетът изпада в пълно отчаяние. Така, година след смъртта на Лора, той прави втори опит за самоубийство – този път успешен. В предсмъртното му писмо отекват думите: „Моята мила Лора се застреля сама. Ида и аз подир нея“.

Обратно към блога

Остави своя коментар

Имай предвид, че коментарите подлежат на модерация, преди да се публикуват